Portfólió / RallySprint 2009

2009-ben újraéledt a régi korok RallySprint hagyománya Szatmárnémetiben, köszönhetően az akor alakulóban levő AutoSportKlubnak a megyei ACR kirendeltségnek, valamint a 365hp weboldal pár tagjának.

Mai napig vita tárgya, hogy „anno” ki teremtette a Szatmári RallySprint bajnokság „ágazatát”, kinek az ötlete is volt?

Mindenképpen Nelu Nastor (N.E.R) nevéhez fűződnek az első bejegyzések, ez tény.

A versenyzők nagy részét főleg lelkes amatőrök és azok barátai tették ki, de részt vett versenyzőként néhány alkalommal pár ASK tag, valamint pár bátor hölgy versenyző is. A verseny többnyire a parányi ACR gyakorlópályáján zajlott, de egyszeri alkalommal kivittük a városközpontba, nem is kis sikert aratva.

Az versenyautók palettája is igen színesnek mondhatóra sikeredet a 2009-es idényben, versenyzett itt Dacia Sportol kezdve Suzuki, Honda, BMW-k tömkelege de megfordult nem egyszer Subaru Impreza, Nissan Silvia és Skyline is akár.

A pálya minősége sem volt a legjobb, kisebb nagyobb technikai gondok is akadtak, emiatt páran ki is estek, de ilyen az autósport, a technika ördöge nem alszik.

Mégis mi volt az erőssége ennek a rendezvénynek, mi volt a siker oka? Az hogy a Szatmár-megye autókedvelői is érezhetik magukat valakinek, pár pillanat erejéig autóversenyzőnek is akár.

A sikerek ellenére az ASK vezetősége úgy döntőt, hogy 2010-ben már nem veszt részt a RallySprint szervezésében annál az egyszerű oknál fogva hogy elég sok energiát elvenne a szervezés más fontosabb és nagyobb volumenű rendezvényeitől, 2010-re olyan színvonalú rendezvényeket tervezünk, hogy nem is lenne energiánk a kisebbekre és csak olyat vállalunk be, amelynek az a célja, hogy újdonságot és minőségibb szórakozást nyújtson a megye autószerető közönségének.

Immáron 2010-töl a volt társ szervezőnk ölébe hullt egy már bejáratott és mediatizált rendezvény, így hát egyedül viszi tovább Szatmár-megye RallySprint hagyományát. Sok sikert kívánunk neki a továbbiakban is.