Opel Dragracing

Előzmények: A Chevrolet Dragracing a 2009-es év legnagyobb, privát költségvetésből finanszírozott rendezvénye volt Szatmár megyében. A szatmárnémeti nemzetközi repülőtéren megrendezett autós fesztivál európai színvonalú gyorsulási versenyt, autókiállítást és szépségversenyt, oldtimer kiállítást illetve számos betétprogramot és szórakozási lehetőséget kínált a közel 8000 látogatónak.

A rendezvény médiavisszhangja, illetve a közönség elégedettsége okán nem volt nehéz eldönteni, hogy 2010-ben is megszervezzük Észak-Erdély legnagyobb autós rendezvényét, a tavalyinál is magasabb színvonalon, a látogatóknak és partnereinknek még több látványt, érdekességet és szórakozási lehetőséget ajánlva a kétnapos rendezvény keretében.

Összefoglalva pár szóban, mit jelent az Opel DragRacing egy potenciális látogatónak: 15 hektárnyi beépített területen lezajló autós élménynapot, amelyben nemzetközi gyorsulási verseny, látványos autós és motoros bemutatók, soha nem látott show elemek, autókiállítások, illetve számos szórakozási és kikapcsolódási lehetőség áll a látogatók rendelkezésére. Az év legnagyobb autós rendezvénye.

Nemzetközi színvonal: szintén a tavalyi siker okán a szervező AutoSportKlub megkapta a Közép-Európai Gyorsulási Bajnokság romániai futamának 2010-es rendezési jogát, amelynek keretében a résztvevő országok (Csehország, Szlovákia, Horvátország, Magyarország és Románia) leggyorsabb autói a szatmárnémeti repülőtér betonján mérik össze erejüket, minden eddiginél látványosabb és színvonalasabb versenyt ígérve a kilátogatóknak.

Jelenleg a rendezvény előkészítési fázisában vagyunk, a Szatmár Megyei Tanács engedélyezte és rendelkezésünkre bocsátotta a repülőteret.

A rendezvény névadó szponzora és Fő Támogatója a szatmárnémeti Opel West márkaképviselet, hivatalos autója az új Opel Astra. Kiemelt támogatóink: Kalaschnikow energiaitalok, Mobil1 kenőanyagok a Lubexpert forgalmazásában, Quelle Románia, a rendezvényt az OmniAsig biztosítja, pihenésünkről a nagykárolyi Termálstrand gondoskodik. A rendezvény szervezője az AutoSportKlub, MultiKulti KFT és a DragRacing Hungary.

A rendezvénnyel kapcsolatos főbb híreket és újdonságokat a Hírek menüpont alatt tesszük közzé, rendszeresen tájékoztatva az olvasókat arról, hogy ki is fog driftelni a közönségnek és arról is beszámolunk, milyen újdonságokkal vár Benneteket 2010 legnagyobb autós rendezvénye.